O projektu: Nakon provedenog natječaja Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (LAGUR) “Istarski švoj”, Mjera 2. “Ulaganje u prodajna mjesta, kušaone i nabava vozila za proizvode ribarstva i akvakulture s jedinstvenim vizualnim identitetom”, tvrtka S.I.C. d.o.o. dobila je bespovratna sredstva za projekt „Moru se okreni i zdravlje pokreni“ u iznosu od 1.129.392,00 HRK. Projekt se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u 100% iznosu.

Projekt „Moru se okreni i zdravlje pokreni“ odnosi se na nabavu specijaliziranog vozila sa hladnjačom koji će se koristiti za redovno poslovanje prijavitelja ali posebice za otkup i dostavu svježe i prerađene ribe u odgojno-obrazovne institucije na području LAGUR-a „Istarski švoj“. Time će se uspostaviti inovativan kratak lanac opskrbe sa krajnjim ciljem povećanja dostupnosti lokalne ribe i svijesti potrošača o nutritivnim prednostima i važnosti konzumacije lokalne ribe. Provoditi će se i razne mjere promidžbe i vidljivosti koje se odnose na redovno informiranje zainteresirane javnosti o ulozi Dobrog ulova u ribarskoj zajednici, zdravoj prehrani i lokalnoj održivosti, prednostima kupnje i konzumacije proizvoda označenim zaštitnim znakom „Dobar ulov“ nad proizvodima iz uvoza, te sezonalnosti proizvoda ribarstva i akvakulture. Projektom će se povećati broj radnih mjesta (2 nova radna mjesta na puno radno vrijeme) te doprinijeti očuvanju okoliša i ekološkoj raznolikosti, jer nabavljeno vozilo ima smanjenu emisiju štetnih stakleničkih plinova.

Nabavom novog specijaliziranog teretnog vozila još više radimo iskorak da redovitom opskrbom ribe u vrtićima i školama sudjelujemo u formiranju zdravih navika naše djece od malih nogu ali i same lokalne zajednice.

eu projekt moru se okreni i zdravlje pokreni