O nama

Tvrtka S.I.C. d.o.o. posluje od 1994. godine, danas sa sjedištem u Višnjanu, Istra, Hrvatska. Svoju današnju djelatnost započinjemo obavljajući otkup te veleprodaju i maloprodaju svježe i smrznute ribe na lokaciji općine Tar-Vabriga.

Djelatnost započinju dvije obitelji, a tradicija i dugogodišnje poslovanje prerastaju u stabilnu respektabilnu tvrtku koja danas broji preko 160 zaposlenih i jedan je od lidera na tržištu Republike Hrvatske u području uvoza, prerade i distribucije ribe, plodova mora i ribljih delikatesa vrhunske kvalitete. 2001. godina označava početak prerade sitne plave ribe (srdele, inćuni) gdje se započelo s proizvodnim procesima poput zamrzavanja, soljenja i mariniranja. U Santa Marini kod Vabrige 2006. godine S.I.C. gradi i pokreće centar za pročišćavanje i otpremu živih školjkaša.

Tijekom 2012. godine započinje se s izgradnjom suvremenog  poslovnog kompleksa na preko 6.000 m2 namijenjen proizvodnji, preradi i trgovini ribljih proizvoda uključujući i centar za pročišćavanje i otpremu živih školjkaša. Početkom 2014. godine tvrtka S.I.C. nastavlja svoj rad u novom i reprezentativnom pogonu u Višnjanu. Proizvodi  tvrtke S.I.C. izrazito su visoke kvalitete, udovoljavaju visokim standardima tijekom svih etapa proizvodnje i prerade u skladu sa sanitarnim i veterinarskim zahtjevima, kao i tehnološko –  proizvodnih uvjeta. Svoje proizvode uspješno plasiramo na domaće hrvatsko tržište (20%), na EU tržištu i na tržištima trećih zemalja (80%), poštujući ukupnu zakonsku regulativu kojom se jamči kvaliteta ukupnog izvoza.

Vršimo otkup ribe za daljnju preradu, otkupljujući ulove od oko 150 ribarskih brodova duž čitavog Jadranskog mora. Jadransko se more izdvaja svojom jedinstvenošću, visokom ekološkom prihvatljivošću i kvalitetom. Stoga se riba ulovljena u Jadranu nalazi na samom vrhu svjetske kvalitete.

AMBICIOZNOST

Želimo postati vodeći ponuđač svježih, zamrznutih i prerađenih proizvoda ribarstva i školjkaša na domaćem i EU tržištu uz kontinuirani rast prodaje i profitabilnosti tvrtke.

GOSTOLJUBIVOST

Zadovoljstvo kupaca i potrošača nam je na prvom mjestu. Njegujemo i razvijamo suradnju s kupcima i dobavljačima kroz partnerski odnos. Cijenimo naše kupce te uvijek kod nas se osjećaju dobrodošlim.

ODGOVORNOST

Sustavno poboljšavamo naše proizvode te postavljamo standarde visoke kvalitete proizvoda ribarstva i školjkaša podrijetlom iz hrvatskog dijela Jadrana. Poslodavac smo koji se brine za svoje zaposlenike, pružajući podršku društvenoj zajednici.

INOVATIVNOST

Usvajanjem suvremene tehnologije nudimo najbolje iz hrvatskog dijela Jadrana. Stalnim ulaganjem u nove tehnologije i edukacijom naših zaposlenika i ribara osiguravamo visku razinu profesionalnosti u svim segmentima poslovanja. Potičemo inovativnost u cilju zadovoljenja potrebe naših kupaca i potrošača.

ZAŠTITA OKOLIŠA

Održivim ribarenjem  želimo osigurati  zadovoljstvo i opstojnost  naših ribara uz odgovarajuću brigu za okoliš.

PONOS

Ponosni smo na naše riblje proizvode i na to što smo dio obitelji S.I.C..

ZDRAVLJE

Ponudom visoko kvalitetnih proizvoda ribarstva želimo pratiti naše potrošače kroz zdravi život uz promicanje kulture konzumacije ribe.

KORPORATIVNA POLITIKA

Poduzeće S.I.C. d.o.o. bavi se preradom, proizvodnjom i trgovinom svježih i zamrznutih proizvoda ribarstva i školjkaša. Svjesni smo da je uspjeh našeg poslovanja zadovoljstvo i sigurnost kupca, stoga nastojimo zadovoljiti njihove potrebe i nadmašiti njihova očekivanja. Stalnim ulaganjem u nove tehnologije, kontinuiranim nadzorom i redovnom kontrolom te dodatnim obrazovanjem djelatnika, podižemo zdravstvenu ispravnost proizvoda na jednu višu razinu, postižući sigurnost izlaznih proizvoda. Povećanje kvalitete naših usluga nastojimo osigurati kroz stalnu komunikaciju s kupcima, zadovoljavanjem zakonskih i ugovornih obveza, te nabavkom kvalitetnih i sigurnih sirovina.

Osnovni cilj postizanja sigurnosti proizvoda poduzeća S.I.C. d.o.o. je zadovoljiti zahtjeve kupaca te osigurati zdravstvenu ispravnost i kvalitetu proizvoda koji su proizvedeni u našem pogonu. U tom smislu krenuli smo u implementaciju zahtjeva IFS – International Food Standarda. Njegovim uvođenjem i održavanjem osigurati će se trajno ostvarenje osnovnog cilja ove politike.  

U skladu sa zahtjevima, Uprava se obvezuje osigurati sve potrebne resurse za funkcioniranje ovih sustava, te udovoljiti svim zakonskim propisima koji reguliraju našu proizvodnju i zadovoljavaju zahtjeve naših kupaca. Posebna pažnja se pridaje poštivanju zakonske regulative za zdravstvenu ispravnost hrane, nadzoru dobavljača, te stalnom unapređivanju sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću proizvoda. Uprava će poticati i stalno omogućavati obrazovanje, izobrazbu i usavršavanje djelatnika na području sigurnosti hrane i kvalitete poslovanja. 

Cilj S.I.C d.o.o. je razvijati kulturu sigurnosti hrane s ciljem utjecanja na razmišljanje, stavove i ponašanje zaposlenika prema sigurnosti hrane. Cilj nam je da postepeno jačanjem kulture sigurnosti hrane svi naši zaposlenici postaju instinktivno svjesni elemenata, odnosa i ponašanja potrebnih za proizvodnju sigurnih i kvalitetnih proizvoda. Principi kulture sigurnosti hrane se moraju primjenjivati u svim odlukama koji utječu na sigurnost hrane, aktivnostima i ponašanjima unutar tvrtke, od višeg rukovodstva, preko voditelja odjela do samih operatera.

U S.I.C. d.o.o. poslovne odluke donosimo imajući na umu dobrobit zaposlenika  te poboljšanje kvalitete života u zajednici u kojoj živimo i radimo. Naša firma se poštujući propise, društveno odgovorno ponaša i prema državi i državnim organima. Odgovornost prema okolišu poduzeće iskazujemo sprječavanjem zagađenja i udovoljavanjem propisa vezanih za okoliš.

Usvajanjem takvih načela S.I.C. d.o.o. teži zadovoljavanju zahtjeva domaćeg i međunarodnog tržišta u pogledu kvalitete i sigurnosti proizvoda. Tako će osigurati privrženost i zadovoljstvo kupaca, zaposlenika i svih zainteresiranih strana, a ostvarenim rezultatima omogućiti jačanje tvrtke. Djelatnici i predsjednik uprave S.I.C. d.o.o. upoznati su s politikom firme, prihvaćaju je kao trajno načelo u vlastitom radu i djelovanju.