O nama

Tvrtka S.I.C. d.o.o. posluje od 1994. godine sa sjedištem u Višnjanu, Istra, Hrvatska. Tvrtka S.I.C. je svoju današnju djelatnost započela obavljajući otkup te veleprodaju i maloprodaju svježe i smrznute ribe na lokaciji Vabriga. Djelatnost započinju dvije obitelji, a tradicija i dugogodišnje poslovanje prerastaju u stabilnu respektabilnu tvrtku S.I.C koja danas broji preko 150 zaposlenika.

Godine 1998. izgrađeno je u Valbrigi suvremeno otkupno mjesto – skladište za svježu i smrznutu ribu.
Sljedeća faza poslovanja slijedi 2001. godine kada tvrtka S.I.C. širi opseg poslovanja kupnjom i adaptacijom te opremanjem pogona za preradu i promet usoljene ribe u industrijskoj zoni u Poreču. Ta godina označava početak prerade sitne plave ribe (srdele, inćuni). Nedugo kasnije S.I.C. širi preradu i na druge proizvode poput zamrznute srdele (sitna plava riba) u bloku, IQF (Individually Quick Frozen), marinirane i slane filete inćuna.

U Santa Marini kod Vabrige 2006. godine S.I.C. gradi i pokreće centar za pročišćavanje i otpremu živih školjkaša, a djelatnost maloprodaje, uz postojeću prodaju na malo iz skladišta, proširuje otvaranjem dviju ribarnica u Taru i Vabrigi.
Tijekom 2012. godine S.I.C. započinje s izgradnjom poslovnog kompleksa na 6.000 m2 s ciljem višestrukog povećanja proizvodnih kapaciteta i, obzirom na tržište, uvođenjem novih proizvoda i tehnologije. Investicija je to koja će pomoći da se cjelokupna S.I.C. djelatnost objedini na jednom mjestu u reprezentativnom objektu.

Početkom 2014. godine započinje s radom u novom pogonu u Višnjanu koji obuhvaća proizvodnju, preradu, trgovinu i centar za pročišćavanje i otpremu živih školjkaša.

Vizija nam je postati regionalni lider u preradi ribe, postati gospodarski subjekt koji će biti prepoznat na tržištu EU i šire, s krajnjim ciljem da proizvodimo zdrave i ukusne proizvode iz mora na zadovoljstvo svih potrošača i konzumenata.